Electroplay

Electroplay

Het toepassen van electrostimulatie (E-stim) binnen de bdsm kan op meerdere manieren. Sommige E-stim apparaten kunnen een licht kietelend gevoel geven en andere een wat meer pijnlijker gevoel.

Maar waarom zou je dat willen doen?
Een deel van de gebruikers kunnen orgasmes ervaren zonder verdere stimulatie door het gebruik van een E-stim speeltje. Een groot deel van de mensen ervaart het als rustgevend en ontspannend. Veel E-stim speeltjes worden oorspronkelijk in de medische wereld gebruikt voor pijnbehandeling en massages. Maar omdat het spelen met elektriciteit gevaarlijk kan zijn en opwindend is, heb je wel een goede kennis nodig wat je wilt gaan doen. Het is een goede balans vinden tussen aandacht er goed bijhouden en een beetje klooien met dure ingewikkelde apparaten. Dat spreekt de nerdy kant bij veel kinksters aan. Want vonken zien er gaaf uit. Ook geven E-stim speeltjes een nieuwe dynamiek aan je pijnspel door of meer pijn toe te brengen op de ontvanger of om het gevoel te versterken van bijvoorbeeld impactplay.

Maar electroplay is niet voor iedereen, houd altijd rekening met de grenzen van je partner en zet het E-stim toestel uit zodra je partner dat aangeeft.

Diverse soorten electroplay

TENS/EMS
TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) en EMS (Electric Muscle Stimulator) machines stimuleren de zenuwen en spieren door de stroompjes via een electrode door de huid te geleiden. Dit kunnen prikkelende gevoelens geven maar ook zenuwsamentrekkingen. Dit diepere gevoel word ook vaak als vibraties onder de huid omschreven. Als de intensiteit hoger gezet word, word het gevoel ook dieper, pijnlijker of stekend. Dit is niet voor iedereen een prettig gevoel

Violet wand
Violet wands, neon wands en overige vergelijkbare speeltjes gebruiken een hoog voltage spanning voor een continue stimulatie van de huid. Over het algemeen is dit een licht gevoel, een beetje prikkelend of zelfs kietelend. Dit geeft wel vonkjes wat er koel uit ziet maar komt niet door de huid heen. Het gevoel is te vergelijken met een constante stroom aan milde statische schokjes. 

Stungun/schok speeltjes
Er zijn een soort stunguns, stroomstoot wapens en andere straf georienteerde speeltjes welke een hoog voltage loslaten om een korte pijnlijke stimulatie uit te delen. Ze doen vooral pijn en zijn minder spectaculair dan de violet wand. Voor beginners zijn er ook goede alternatieven zoals een electro mes, dat is een schok speeltje welke korte schokken kan geven met de druk op de knop

Andere mensen vinden een schokhalsband, elektrische cockrings of een PiShock speeltje enorm fijn.
Sommige kunnen tot 25 meter ver weg bediend worden. 

Veiligheids overwegingen

Electriciteit is van potentieel gevaarlijk. En omdat mensen het niet soms niet begrijpen, die combinatie zorgt dat mensen (begrijpelijk) nerveus zijn om de ontdekingstocht binnen electroplay te beginnen.
Maar als je de simpele tips en instructies volgt dan reduceer je het risico.

Wanneer moet je geen Electroplay doen?
Wanneer is het niet veilig om electroplay te doen?

  • Als je zwanger bent.
  • Epileptische aanvallen hebt
  • Een hart aandoening hebt.
  • Een pacemaker (ICD) hebt.

Tips voor een veilig spel.
Zorg goed voor je lichaam, zorg dat je in een overwegend goede gezondheid verkeerd. Zorg dat je niet vermoeid bent en goed gedronken hebt. Want ziekte en uitdroging zorgen voor de slechtere geleiding via je lichaam en dat maakt een spel onveiliger. Zorg voor elk spel dat je goed uitgerust bent, goed gedronken hebt en fit bent.

Voorkomen van brandwonden.
Het is ook belangrijk om brandwonden te voorkomen met electroplay.

  • TENS en EMS
    Zorg dat de elektrode goed op de huid zitten en niet loslaten (dat zorgt voor meer brandwonden). Gebruik verse elektrodes op schone huid. En controleer regelmatig of de elektrodes goed zitten.

  • Violet wand
    Deze wands kunnen kleine zonnenbrand-achtige brandwondjes veroorzaken om dit tevoorkomen houd de wand niet langder dan 1a 2 minuten op de zelfde plek.

  •  Schokspeeltjes
    Deze kunnen makkelijker kleine brandwondjes veroorzaken. Dat is niet te voorkomen, wil je dat niet neem andere toys.