Tantra

Tantra

Tantrische seks en energiespel zijn benaderingen van seksualiteit die diepgeworteld zijn in het verkennen van de energetische dimensies van ons lichaam en onze verbinding met een partner. In de tantrische traditie wordt seksualiteit gezien als een heilig en verheven aspect van menselijke ervaring, waarbij de focus ligt op bewustzijn, verbinding en extatische vereniging. 

Een van de kernprincipes van tantrische seks is het idee van het vertragen en verlengen van seksuele ervaringen, waarbij de nadruk ligt op sensuele aanraking, ademhalingstechnieken en mindfulness. Dit stelt deelnemers in staat om dieper in hun lichaam en in het moment te zakken, waardoor een diepere verbinding met henzelf en hun partner ontstaat. 

Tijdens tantraseks probeer je het contact met je seksuele gevoelens en opwinding te vergroten en minder “in je hoofd” te zijn tijdens seks. Het contact maken met je eventuele sekspartner is ook heel belangrijk. In plaats van allebei vooral gericht te zijn op de eigen opwinding en toekomstig orgasme, is er een focus op het samenzijn in het moment. De intimiteit en het voelen van de opwinding staan voorop. Het krijgen van een orgasme is niet het voornaamste doel. 

Energie speelt een cruciale rol in tantrische seks, waarbij het niet alleen gaat om fysieke stimulatie, maar ook om het opwekken, circuleren en delen van seksuele energie door het lichaam. Dit kan worden bereikt door middel van tantrische ademhalingstechnieken, visualisaties en het bewust sturen van energie naar verschillende delen van het lichaam. 

Een van de meest opmerkelijke aspecten van tantrische seks is het concept van energie-orgasmes. In plaats van het traditionele piekorgasme dat gericht is op de ontlading, streven tantrische beoefenaars naar een meer expansief en gevarieerd scala aan orgasmes die het hele lichaam doordringen. Deze orgasmes worden vaak ervaren als golven van intense energie die door het lichaam stromen en kunnen gepaard gaan met diepe emotionele en spirituele verbindingen met de partner. 

Het energie-orgasme kan zich manifesteren als een intens gevoel van extase, warmte, tintelingen of zelfs als golven van elektrische stromen door het lichaam. Het is een ervaring die diep vervullend kan zijn en een gevoel van diepe eenheid en verbondenheid kan creëren tussen twee mensen. 

Het beoefenen van tantrische seks en energiespel vereist een open geest, geduld en toewijding aan het verkennen van de diepten van seksualiteit en spirituele verbinding. Het kan een transformerende reis zijn die niet alleen het seksuele genot verdiept, maar ook een dieper begrip en acceptatie van onszelf en onze partners bevordert.  

Een paar tips zijn:

Probeer samen te mediteren en dit kan natuurlijk met of zonder kleding aan. 
Samen knuffelen in bijvoorbeeld leppeltje, leppeltje kan ook helpen om samen op de ademhaling te letten en op hetzelfde ritme proberen te ademen. Dit zorgt ervoor dat je meer bewust wordt van elkaars energie.