Verschillende soorten events

Verschillende soorten events

Er zijn heel veel verschillende soorten evenementen en in dit stuk willen wij een paar soorten benoemen om jou ontdekkingstocht naar leuke evenementen makkelijker te maken. Het kan al snel overweldigend zijn als je andere personen hoort spreken over speelfeesten en munches. Zeker als nieuw bent in BDSM-land is het uitvinden hoe BDSM bij jou past, is een langdurig proces, dat ook nog eens intens persoonlijk is. Jouw plek in BDSM-land moet overeenkomen met jouw persoonlijkheid, verlangens en verwachtingen. Dan kunnen laagdrempelige evenementen jou helpen je plek te leren vinden. 

Munches 

Een munch is een evenement in een vanilla setting waarbij je in een laagdrempelige situatie nieuwe gelijkgestemde mensen kan ontmoeten. Dit is uitermate handig als je nieuw bent in BDSM-land en je netwerk wilt uitbreiden. Het is dan niet de bedoeling dat er tijdens de munch gespeeld wordt omdat het vaak in een normaal cafe of restaurant is. De meeste grote steden hebben 1 of 2 organisaties welke een munch aanbieden.. 

Sommige munches hebben bepaalde doelgroepen zoals: Jongeren, LHBTI+ of 45+ personen. En andere munches hebben thema’s zoals een wandeltocht, bordspelletjes spelen of een dierentuin bezoeken. 

Kosten voor een munch hangen van je eigen consumpties af.

Rope jams

Evenementen waar je kan knopen of leren te knopen zijn diverse rope jams waarbij iemand die zeer ervaren is in bondage uitleg geeft aan nieuwe mensen in de bondage scene. Er zijn een paar rope studio’s waarbij je ook diverse cursussen kan volgen. 

Kosten verschillen per aanbieder.  
 

Workshops

Sommige personen organiseren evenement in bepaalde onderwerpen bijvoorbeeld impactplay, breathplay en veel meer. Vaak promoten deze organisatoren hun evenementen via fetlife. 

 

Warenmarkt 

Er worden soms ook BDSM-warenmarkten georganiseerd waarbij mensen nieuwe en 2e hands artikelen kunnen aanbieden. Ook staan er mensen die als hobby zwepen of paddles maken en deze graag aan een breed publiek tonen en verkopen. Je kijkt er je ogen uit naar al het leuks en doet dan nieuwe ideeën op. 

 

Speelfeesten

Er zijn eigenlijk 2 soorten speelfeesten te onderscheiden de speelfeesten waar van alles kan en mag gebeuren en de sexfeesten (bijvoorbeeld orgies). Er zijn in Nederland diverse speelfeesten met diverse doelgroepen te vinden waarbij wij als organisatie al sinds 2001 speelfeesten organiseren. Vaak zijn de locaties in parenclubs waar ook wat BDSM-meubels zijn om dan gebruikt van te maken. Sommige speelfeesten hebben thema’s en dresscodes maar dat kunnen die organisaties over zichzelf het beste uitleggen. 

Hoe kun je evenementen vinden?

Via diverse groepen voor evenementen of munches in Nederland op fetlife  kun jij je weg vinden naar al deze leuke evenementen met veel lieve mensen. 

Maar let op elk feest/munch/event op jouw eigen veiligheid en voor tips klik hier.