Bijten

Bijten

Als je van het gevoel van bijten of gebeten worden houd, bedenk dan dat je zeker niet de enige bent. Er zijn heel veel kinksters maar ook vanilla mensen die van bijten houden.

Bijten lijkt erg simpel en dat is het in wezen ook. Alleen de nuances in het soort spel maken het net een stuk comfortabeler. 

Waarom houden mensen van erotisch bijten?

Plezier.
De belangrijkste reden dat mensen bijten is dat het een prettig gevoel geeft. Voor sommige mensen is dit zelfs de trigger om een orgasme te krijgen zonder verdere stimulatie. Voor weer andere mensen is het een plezierig gevoel of een apart soort pijn dat hun aanspreekt.

Primal play.
Binnen primal play is bijten een van de typische dierlijke gedragingen welke gebruikt worden : bijten, krabben, naar de maan huilen enzo.

Affectie/dominantie.
Bijten kan gebruikt worden om zowel affectie te tonen of om dominantie uit te stralen. En zo een liefdevolle hap uit je partner te nemen.

Hoe te bijten?

Begin altijd met consent en de grenzen goed te bespreken zeker bij een wat intenser spel zoals bijten.

Veel mensen vinden bijten leuk maar met grenzen waaronder dat de bijtplekken niet te zichtbaar mogen zijn. 

De (relatief) veilige plekken om te bijten zijn:

  • Billen
  • Buik
  • Biceps
  • Dijen
  • Borsten

Wat al die plekken gemeenschappelijk hebben is dat er geen grote vitale bloedvaten makkelijk te raken zijn en ook de zenuwen wat dieper liggen.
Soms kun je ook andere interessante plekken bijten. Die plekken hebben wel wat meer risico’s maar worden ook vaak gebeten.

  • Polsen en achterkant van de hand.
  • Zijkant van de nek
  • Tepels
  • Genitaliën.
  • Lippen en tong.
  • Oorlel

Je moet wel voorzichtig zijn als je iemand bijt en bij die laatste plekjes moet je extra voorzichtig zijn. Bijtwonden en schade is namelijk niet sexy.

Bijten laat wel plekken op de huid achter die vaak heel herkenbaar zijn. Dus je moet er bij het plannen en bespreken van je spel rekening mee houden of je de bijtplekken wel op die plek kan hebben en je niet gaat zwemmen of een massage afspraak heb staan, ofzo.

Bouw het rustig op en begin niet te hard.
Begin rustig en communiceer ook goed of de pijn accetable is.

Verschillende soorten bijten.

Tandeloos bijten
Voor een zachter gevoel bijt dan met een lip en een van de kanten tanden. Dit zorgt voor een gevoeliger en zachtere beet. Maar het voelt juist als of je met je tanden dieper bijt. Dit zorgt dus voor minder nare bijtplekken

Zuigzoen
Om iemand een zuigzoen te gen hoef je alleen maar je mond op de huid te zetten en te zuigen. Je kunt wel iets van je tanden er bij gebruiken als je dit wilt, maar het hoeft niet. Zonder tanden kun je hier al blauwe plekken mee maken.

Harde beet
Voor een intens gevoel met een harde beet, neem een stuk van je partner in de mond en je kan dan kiezen om er een snelle beet van te maken voor een scherpere pijn. Of een langzame beet waardoor er langer een stevige beet te voelen is.

knabbelend
Liefdevol knabbelen kan juist heel lief, plagend over de huid en laat een heel fijn gevoel achter.

Slepen met je tanden
Je kunt ook met je tanden over de huid van de partner slepen  dat ken met een of beide kaken of met de hoek of snijtanden om te variëren met het gevoel.

Aftercare voor erotisch bijten.

Hoe zorgvuldig je ook bijt, soms in het heetst van het spel ontstaat er een bijtplek die iets erger is dan gehoopt/gedacht. Voor direct na het spel helpt koelen met water of een icepack op de bijtwond om de zwelling te verminderen. Voor langdurige zorg is een arnica of aloe vera zwalf smeren een goede tip. 

Mocht je per ongeluk toch de huid doorbreken dan heb je wat andere nazorg nodig.
Een bijtwond maken is natuurlijk nooit de bedoeling omdat het erg pijnlijk is. Omdat de menselijke mond vol bacteriën zit moet er zorg gedragen worden dat de bacteriën niet in de bloedbaan van de gebeten persoon terecht komen.
Was de bijtwond goed met stromend schoon water en een wond desinfectiemiddel, dek daarna de wond steriel af. Dit soort wonden kunnen er wat langer over doen om mooi te genezen.

Als de wond blijft bloeden oefen dan druk uit met verband of een schone theedoek en zoek medische hulp.